Årets bibliotekpris for 2017 tildeles skolebibliotekar ved Storhamar skole Tiril Eike!

Onsdag 21. mars ble årsmøtet for Norsk Bibliotekforening avd. Hedmark avholdt i Hamar bibliotek. Sakslistens høydepunkt var utdelingen av bibliotekprisen for 2017. Skolebibliotekar ved Storhamar skole ble nominert av et av NBFs medlemmer. I begrunnelsen står det blant annet at Tiril (…) «har skapt et aktivt og levende bibliotek. (…) Med et begrenset budsjett arrangerer hun bokloppemarked for foreldre og foresatte innimellom. (…) Hun ser barna, også de som ikke gjør så mye ut av seg og kanskje trenger det aller mest.»

På bakgrunn av denne nominasjonen, kunne styret i Norsk Bibliotekforening avd. Hedmark med glede og begeistring tildele Tiril Eike årets bibliotekpris for 2017.

Prisen er «Rødhette og ulven» av Eli Hovdenak. Her får Tiril Eike overrakt prisen fra NBFs Nalina Marie Lund

Tiril ble både overrasket og rørt av å bli tildelt prisen, og hun gledet seg til å fortelle det til familie, venner og kolleger. Hun har 70% stilling ved Storhamar skole, hvor halvparten av stillingen er øremerket skolebiblioteket. I løpet av en uke, er alle elevene innom skolebiblioteket. Slik får hun anledning til å se og bli kjent med hver enkelt elev, og å følge opp. Budsjettet på 15.000,- forsvinner fort når man skal holde flere enn 350 flittige skolebibliotekbrukere med bøker. Hvert år kan også 6.-trinnselevene søke jobb som bibliotekassistenter, og med så engasjerte elever i staben er skolebiblioteket på Storhamar skole virkelig et sted hvor lesegleden blomstrer!